Peleponees
10 mei 2026 - Githion, Griekenland
Hallo Allemaal. De reis is begonnen. En het gaat goed!!!!!! Maar wat een stress voor het zover was. Maar dat is voor later. Maandag ben ik begonnen met wat voorbereidingen . De kleedjes van beer waren door de reis van verschillende camping katten, nogal kapot. Ik heb ze zo goed en zo kwaad als kon hersteld. en voor het teddydekje een nieuw stofje ertegenaan genaaid. Berenstof uiteraard. Verder gewoonallerlei dingen die opgeruimd moesten worden. Als allesmop zijn plekje staat en/of in de juiste box zit kan alleser makkellijk in. En verder gewoon van de zon , het strnd en de zee genoten. Dinsdag hebben we (Chris en ik) zijn matras en topper, die van Ikea aangekomen waren, en inmiddels de juiste vorm hadden. Op maat gemaakt. 187x 80. Niet er veel ruimte voor een man van 1.80. maar hij vind het bestzo. Dus het electrische zaagje erin voor mooie rechte lijnen. En de hoes er weer om heen rits dicht klaar is kees. De hoesen zijn wel watte groot maar datwas teveel werk vonden we. Het zou betekenen de complete ritsen eruit tornen, stof kleiner knippen , en de ritsen er weer inzetten. Dat moet maar een andere keer als dit niet zou bevallen. Gelijk in zij bed leggen zat er niet in, want de schoonmaak had nog niet plaatsgevonden. Chris is gauw door zijn energie heen, dus misschien morgen. , Woensdag had ik een afspraak met Georgia de dierenarts. Om half 11 gingen we op het fietsje naar Paleo voor de laatste keer. Om 2 uur waren we klaar. Er kwam steeds wat tussen, dus de boekjes die ingevuld moesten worden gingen heen en weer en weer terug. Ik vroeg nog even tussen neus en lippen door of ze even in Betty's oren wilde kijken omdat ze nu twee keer s' nachts met haar kop aan het schudden was. Het eerste oor was helemaal oke maar met het andere oor was het helemaal mis. Hetzelfde als twee jaar geleden. Dus dat moest weer schoongemaakt worden. Ze hat net een kat onder verdoving gebracht voor castratie, dus die moest eerst. Wachten dus maar. Ik ben snel naar mijn fiets gelopen die ik ergens geparkeerd had. Want ik was alweer mijn telefoon kwijt. Gelukkig zat hij in de fietstas. Ze wide betty nu niet onder narcose brengen, zo heel voorzichtig ging de deep cleaning van strat. Betty heeft zich uitstekend gehouden, maar de hoeveelheid troep die uit het oor kwam. Donkerrood spul, ik dacht bloed, maar het is de poep van het vervelende schimmeltje dat er rond dwaalt. Het heeft dus duidelijk met de hitte te maken. De hele winter heeft het water niets vervelends gebracht, maar nu dat het echt veel warmer is, gaat dat vocht samen met de warmte niet goed samen in haar oren. Ik heb al gekeken naar een soort zonneklep voor honden, dan blijven haar oren niet helemaal afgedekt door haar oorlellen, en droogt de boel misschien snel. Iets om uit te zoeken weer thuis. Ondertussen was Chris al een week bezig om mij op de ferry te krijgen, maar de correspondentie ging heel traag, en was er nog steeds geen verzoekom een ticket te betalen. Dat was een spannend iets. Maar ik had woensdag ook geprobeerd mijn bus te starten. Wat dus op nergens op leek. Geen enkel lampje brandde op het dashboard. En dan ben ik toch afhankellijk van andere. Chris in dit geval, en Michaelis die kabels en/of eenlader mee zou brengen, en die donderdag dus vergeten was. Vrijdag was mijnvertrekdag en het zag er niet goed uit. er werd niets geladen,wat zorgelijk was. ik had he niet meer. Toen er een algehele stroomstoring kwam washet helemaal gezellig met mij. Chris heeft de accu verwijderd en die bij hem in huis verder opgeladen, omdat hij niet afhankellijk is van het stroomnet, en geheel solarpower is. Er zit iets niet goed in die bus. ik ga opzoek naar een andere garage, met een electrische monteur. Want iedere keer als ik op walstroom n ben aangesloten loopt die accu leeg. Verder zijn er kabels die nergens zijn aangesloten en ook geen idee waarvoor ze zijn. ikweet dat niet maar Chris weet dat ook niet terwijlhij veel verstand van oa auto's heeft. Maar het leek erop of hij niet verder dan de 50% wilde vullen, en ook nog steeds geen ticket. je kon me bijna opdweilen. Om 3 uur was hij toch opeens 75%. Dus de gok maar wagen en gaan. Vloer dichtmaken, fiets erin, hondenkar erin, e and all set to go. Whatever you do don't stop the car, waren de instructies. We zijn veilig in Kissamos aangekomen. De office voor tickets was gesloten. Navraag in de taverne leerde dat hij een uur voor vertrek van de boot openging. Om 11 uur dacht ze????? Ikwist niet beter dan dat de ferry om 8 uur 'smorgens zou gaan. Google leerde dat hij om 10.15 de volgende ochtend zou vertrekken. Had ik nogwel een nachtje op de camping kunnen blijven. De boten van de dagtochten kwamen 1 voor 1 binnen. Als sardines in een blikje zo vol gepakt. Dan hebben Naomi en ik het toch wel beter getroffen. Verschrikkellijk, daar zou ik nooit geen zin in hebben. Ik kreeg toen ook in de gaten dat ik de hele dag niet gegeten had, door alle commotie. In de taverne waren alle broodjes m'et kaas. Zelfs een stokbroodje zalm was met kaas!!!!. Dus dan maarc een continantel breakfast. Heerlijken er was genoeg voor ook het ontbijt voor de volgende morgen. Beertje is gewoon opstap geweest in de nacht en komt ook weer gewoon terug. Maar hij heeft wel zijn tracker m voor het geval dat.... De office was om 9.00 uur nog steeds gesloten, bellen dus maar, er was iemand onderweg. De email die ik van Chris had gekregen bleek geen reservering te zijn. Ze moest ernstig kijken of er voor deze dag nog wel plek wasvoor een camper. Dit alleen om mij nog meer zenuwen te bezorgen (de ferry gaat maar twee keer per week, de volgende zou woensdag zijn, en dan wordt het heel krap om de 19 op de eerste repetitie te verschijnen) Er waren precies 4 camper en de ferry was meer dan half leeg. Dus bedankt mevrouw voor de geruststellende opmerking. DMaar niet heus. ik heb het achteruit parkeren zelf gedaan . Alleen maar deexacte instructies gevolgd. spiegels werden ingeklapt zo strak moet er worden deparkeerd. Gepakt engezakt hebben we ons op het achterdek geinstalleerd.Met Beer in een transportbak, en Betty aan de lijn. rugzak met kaatenbak,grid,voeer water, bakjes en plastic zakken, plus een tas met jasje en lijn voorbeer wat te eten en drinken voor mj. zaten we eindelijk helemaal bezzweet alle trappen opgeklommem. Want de lift mag om de een of andere reden niet gebruikt worden. maar ze hebben het heel goed gedaan. Naeen tijdje alles eens te bekijken zijn ze rustig gaan slapen. Beer ging gewoon op de bak, alsof hij niet anders gewentis. in Gythio meteen naar de camping gereden. Heel fijn als je weet waar je heen moet, dat is zoveel makkelijker. De bus laat ik lopen als ik naar de receptie ga, bang dat hij niet wil strarten. . ik gazo even douchen en dan gaan we echt rijden.Ik kan niet goed zien of er erg veel spellingsfouten in zitten deze keer. De laptop staat op het untje van mijn knie, en ik typ met 1 vinger. Beer ligt nl. te slapen op mijn schoot. En ik kan niet goed lezen op deze afstand. fijne moederdag allemaal en tot de volgende week ,
Sonja:10 mei 2026Goeie reis verder Lucia!
Nel Molenaar:10 mei 2026Voorspoedige en veilige thuisreis Lucia !
Yvonne:10 mei 2026Goede reis
Ingrid:13 mei 2026Goede terugreis