alaaf!!!!!!

15 februari 2026 - Paleochora, Griekenland

Hallo Allemaal.

De eerste keer dat jullie eerder carnaval (dus ook pasen) als dat ik het heb. Bij ons is het volgende week. Ik dacht eigenlijk eerder maar ik had het verkeerd. Ik ben vorige week zondag halverwege de wandeling naar het restaurant terug gekeerd. Ik was al een paar dagen niet lekker, maar het sloeg onderweg onverbitterlijk toe. Terug dus en mijn bed in. En 's morgens eerst naar de dokter.  Wat een hele nieuwe ervaring was, ze hadden nl een computer,....En ik moest mijn europeese gezondheids kaart laten zien. Paniek Paniek, als ik toch snel iets moet opzoeken dan duurt het tijden. Eerst inloggen bij digiD  en dan op zoek. Maar ik heb hem gevonden.  Ik kwam alleen maar voor een recept, ik had nl met mijn huisarts gebeld hoe het medicijn heet dat ik altijd krijg voor Jawel Blaasontsteking.  Nadat ze al tien keer  the Netherlands had ingevoerd kwam ze niet veel verder. Er moest gebeld worden en iemand hielp haar erdoor. Uiteindelijk kreeg ik mijn recept, maar het hele computer gebeuren heeft meer als 45 minuten geduurd.  Maar ze vond het heel raar dat ik zelf de test had uitgevoerd (ik heb een buisje met van die stripjes) zij vond dat ik beter naar het ziekenhuis kon gaan. Maar ik heb afgelopen zomer alle onderzoeken in het ziekenhuis gehad, en er is niets gevonden. Ik ben er gewoon gevoelig voor. Dus op naar de apotheek, het zelfde geleuter ze moesten mijn europeese healthcard hebben. Het zoeken ging nu wat vlotter en de afhandeling ook. En de kosten voor dit alles. Antibiotica voor 3 kuren. Of 1 kuur en dan een onderhoudsperiode  van 40 dagen voor 3.20.  Ik krijg in nederland hetzelfde medicijn voor 5 dagen, en het kost een veelfout van wat ik hier betaal. Als is het nog geen reden om dan maar lekker vaak ziek te worden.. Deze week was erg nat, gelukkig zijn er de Olympische spelen voor vermaak. Maar gisteren was echt een super warme dag. Hele dag op het strand geweest in hempje en korte broek. Gister ochtend heb ik ook bij alle bewoners van de camping mijn Valentijs stenen op tafeltjes, trapjes in schoenen en op motoren gelegd.  Door de mensen vlak om mij heen werd het snel geraden dat ik achter de stenen zat.  Andere waren verbaasd. Maar het werd wel leuk gevonden.  En ik had er ook veel lol aan. Ik heb de overgebleven stenen onderweg naar de supermarkt bij restaurantjes verstopt en een paar in de supermarkt zelf. En natuurlijk ben ik de oude dametjes  aan de overkant van de straat niet vergeten. Een beetje liefde en vriendelijkheid over de buurt verspreidt

Vanochtend had ik een grote schrik. Een grote barst in mijn voorruit. Beer vind het lekker om in mijn bloemen, die voor de voorruit liggen, te liggen. Ze zijn daardoor geplet en zag ik opeens de barst. Ik weet niet of het op de foto te zien is, maar ik heb het geprobeerd. Het moet gebeurd zijn toen we 's morgens vroeg in Duitsland bij -6 vertrokken, in het donker is er iets op de voorruit geknald, ik kon niets zien a omdat het donker was en b omdat de bloemen toen nog niet geplet waren. En ik heb er daarna ook nooit meer om gedacht om te kijken. Maar er zit een pit in het raam alsof er een steentje op is geslagen. Ik zag onszelf alweer helemaal inpakken en naar Chania vertrekken, voor een nieuwe voorruit. Met alle mogelijke moeilijkheden van dien. Speciaal met Beer. Maar volgens Chris kan het geen kwaad en kan het wachten tot ik weer thuis ben. Ik hoop dat dat zo is, en dat er geen wordt vervolgd hoeft te worden geschreven.  Mijn fiets heeft nu ook de geest gegeven, Het LCD scherm wil niet meer aanspringen.  Het duurde iedere dag al langer en langer. Maar donderdagochtend kreeg ik het niet meer voor elkaar. Ik was onderweg naar Bakker Anatoli voor brood. Gelukkig kwam ik Chesmo tegen die al naar de supermarkt was geweest. AAngezien ik de berg op moest en hij naar beneden heb ik hem mijn fiets maar meegegeven en ben ik verder te voet gegaan. Ik heb HIt Way een email gestuurd, wat ik nu doen moest, en Chris heeft een nieuw display ding besteld. Helaas heeft hij gisteren bericht gekregen dat het onderdeel niet te leveren was. Zijn geld heeft hij teruggekregen. Het rotte is dat deze fiets fabrikant een net even ander stekkertjes en pinnetjes systeem heeft als alle andere fietsmerken. Een soort Ikea fiets  dus, daar zijn ook alle maten net even anders. Afwachten dus maar  of het snel weer leverbaar is.  Toen ik terug kwam van de bakker was Petra gearriveerd uit Cuxhaven, ze staat achter mij, gezellig dus. Haar twee grote honden zijn heel lief maar heel fel, Je kunt niet te dicht langs haar camper lopen. Daar weet Johan met zijn kleine dove en blinde hondje nu ook alles van. En het hondje nog beter. Moet heel angstig zijnals je doof enblind bent en een iets grijpt je zomaar uit het niets. Johan loopt niet meer langs die kant naar het  strand.

In de nacht van woensdag op donderdag is de zee dan eindelijk de camping ingestroomd. Het water heb ik nog nooit zo hoog gezien. Donderdag was ook een hele natte dag . met veel wind. Veel van de mensen hier slapen met oorpluggen in. De golven maken zoveel herrie dat ze er niet van kunnen slapen. Daar heb ik nou net weer geen problemen mee. Terwijl ik echt wel een zeurpiep ben met geluid in de nacht, maar dat is dan meer, verkeer, windmolens, of een tikkende vlaggenmast.En dan wordt je na zo' n vreselijke dag en nacht wakker en ben je beland ik de meest heerlijke dag zoals gisteren. Om vandaag weer wakker teworden van de storm , temperatuur is echter goed, en het is droog. Aangezien ik half zeeziek in mijn bed lag, van het gerock van de bus, en Chris gezegd had dat hij naar de bakker zou gaan vanochtend. Heb ik hem vanochtend geappet dat hij voor mij niet perse naar de bakker moest. Dale had gisteren onverwachts een Margarita brood meegenomen (mijn favourite brood)  en dat kon ik ook wel met hem delen. Het was nog geen 6 uur 's ochtends, ( hij is dan al wel een uur met zijn 6 honden onderweg) dus ik kon hem wel appen en dan nog even lekker omdraaien in mijn bedje. Maar hij vond het wel gezellig denk ik want het ene na het andere appje kwam. Dus was ik klaar wakken ben tenslotte aangekleed en met Betty mee gaan lopen, en het is ook echt wel speciaal, net voordat het echt licht wordt zo alleen op het strand en op het schiereiland. We hebben een heerlijke wandeling gehad.  Op de terug weg nog wat plastic opgeraapt voor de prullenbak.  Ik had een meter of 7 plastic waterleiding pijp, en wat flessen. Wat een plastic komt er uit de zee als het stormt. Ik heb ook geprobeerd een goede foto te maken van de zee. Er staat een aflandige wind en die is zo hard dat de bovenkant van de golf het water weer de zee in wordt geblazen.  Ik ga nog even een foto maken bij de villa's naast de camping daar kun je goed zien hoever het water van de week is gekomen. NOu mensen allemaal de groetjes, ik ga zo weer lekker eten met een heel stel. Ik hoop dat jullie ook een leuke zondag hebben. Speciaal Sven die vandagg 16 jaar wordt. Van harte kerel, veel plezier. Groeten van Oma en B&B

1. Nel Molenaar:
    15 februari 2026