De niet zo donkere dagen voor kerstmis.
15 december 2024 - Paleochora, Griekenland
Hallo allemaal, Iedereen weer bedankt voor alle leuke lieve reacties. Het wordt gewaardeerd. Weer wat laat , maar we zitten zonder stroom. Gisteren begon dat, er worden nieuwe electrapalen geplaatst op de weg van Paleochera naar Koultoura. De hele dag zaten er 5 mannen hoog in een paal, en er was een auto met een hoogwerkersbakje. Zij moesten de nieuwe palen van de kabels voorzien zodat we weer stroom krijgen. Want iedereen aan die weg, plus de twee plaatsjes zitten dus gewoon zonder stroom. Ze hebben het waarschijnlijk niet afgekregen want vanochtend ging weer alles uit. Dat komt mij heel slecht uit, want ik moest met het lijmpistool aan de gang. Vrijdag was ook al afgevallen, want toen moest ik eenvoudig naar de apotheek voor een nieuw doosje pillen voor het onderhoud van mijn blaasontstekingen. De apotheek moest echter een recept van de dokter hebben, dus moest ik daarheen. Na 3 kwartier wachten (er waren 4 wachtende voor mij) mocht ik dan op audientie bij de dokter. Hij vond het maar rare pillen en vond het geen goed plan. Het ging wat langer duren omdat ik buitenlander was. Terug in de wachtkamer, Daar kwam een moeder met een dochter van een jaar of 16 binnengestormd, wacht niet op haar beurt, maar dook gelijk een behandelkamer in. Na een kwartier, (ik was daar al anderhalf uur) kwam hij doodleuk zeggen dat iedereen naar huis kon, en maandagochtend terug moest komen. Ik was not amused. Dus maandag weer naar Paleo, en ik heb nog maar 4 dagen om alles af te krijgen. Dit is wel de laatste keer, hoe leuk ik knutselen ook vind, ik ben doodmoe. Vorig jaar deed ik het met Antje en Helene, maar nu moet ik alles alleen doen. Dus volgend jaar hele nieuwe avonturen. En als er nu maar eens maar eens wat gebeurde op mijn vragen. Daar word ik zo moe van. Ik heb al 5 keer om eettafels gevraagd voor in de winterroom. Die van vorig jaar waren al niet zo best , maar zijn nu allemaal verdwenen. En het wordt nu wel tijd om de boel af te maken. We zijn in ieder geval na het dokters geval lekker uit eten gegaan. Spagetti speciale uit de houtoven. Heerlijk. Ik heb bij odyssis nog nooit iets gehad wat niet lekker was. Het was een hele glazen ovenschaal vol. Waar ik zo'n20% van opeet. De rest werd voor mij ingepakt, en heb ik meegenomen. Chesmo was er weer blij mee. Afgelopen week heb ik ook nog twee dagen aan de stoelhoezen van chris besteed. Eerst de hoezen zelf waar ik ritsen in heb gezet en alle stiksels opnieuw gestikt heb. Daarna kwam hij vragen of ik toch ook maar binnenhoezen wilde maken. Want dan kon hij ze makkelijker wassen. Ik heb hem een paar slopen aangeboden, maar dat vond hij zonde, hij had een heleboel lakens. Ik vond het best en heb gevraagd of het even kon wachten. Later hoorde ik pas dat het de favourite bedden van de honden waren. Aangezien het echte Griekse honden zijn, hebben ze het momenteel koud s' nachts. Dus dat vond ik ook weer zielig. Dus toch maar gauw aan de binnen hoezen begonnen. Chris keek een beetje schaapachtig toen ik vroeg hoe dik de schuimvulling was, kwam geen antwoord op. Toen ik de binnenhoezen klaar had en hij met de vulling kwam, begreep ik waarom, het waren geen foammatras achtige dingen, maar van dat ouderwetse stukjes schuimrubber, waar je zo'n lekkere bende van krijgt. Maar samen hebben we het voor elkaar gekregen, AL had de laatste zak buiten in de regen gestaan, de stank was verschrikkelijk. Maar de honden zijn er super blij mee. Zie foto's. Een van de honden is geadopteerd door Sophie en haar hond Giselle. Skinny was echt verliefd op die twee geworden, en kwam ze 's morgens wakker maken als hij uit ging, alleen is dat bij Chris om 4 uur 's ochtends en dat vond Sophie niet echt grappig, dus liet ze hem in haar huisje. Van het een kwam het ander, en vandaag is Skinny vertrokken naar Engeland, dat zal even wennen worden met de temperatuur. Hier is het nog steeds rond de 20 graden. Het was een hele droge week met veel zon, en een paar dagen van absoluut geen wind, geen wolk, geen golf. Helemaal stil. OOk wel eens lekker. Vandaag is het bewolkt met veel wind en veel wolken. Ik moet zo weer een vuur aanleggen in de winterroom, want het is de derde advent. Vooral de Duitse kamperders vieren dat met koffie ne koek. Helaas is de appelkoek die Petra vanochtend gebakken heeft in haar omnia verbrand. Ik heb wel van haar twee magneten gekregen waarmee ik mijn zoonen/regenscherm kan vastzetten. Ideaal want Betty heeft er het handje van om haar lange lijn (als ze daar aan vast zit) steeds om de poten heen te draaien, en met die magneten hebben we daar geen last van. Dat was het volgends mij wel zo'n beetje, druk met knutselen, dus daar is niets nieuws onder de zon. Nog wel even over stank gesproken, mijn wagen stinkt weer als de ziekte, ik ben gaan rotzooien met de nieuwe waterafvoer, want daar is nog nooit een druppel uit verschenen. Maar uiteindelijk is dat gelukt. Maar de stank bleef. Chloor in de avoer en een luchtverfrissen leken het probleem op te lossen. Doordat er vandaag weer geen stroom was deed mijn waterpomp het niet en of het daar nou mee te maken heeft weet ik niet maar de stank was dubbel en dwars terug. Ik heb nu de hele schoon watertank geleegd en een of ander spulletje in de afvoeren gedaan. Het lijkt nu beter. De bus staat een beetje scheef en niet de goed kant op om het water weg te laten lopen. Dus dat zal het wel zijn hoop ik. Deze week moet ik toch met de bus naar de Kerstmarkt dan laat ik de afvoer open staan en zal onder het rijden het water er wel uit lopen. En nee het is geen toilet water. Alleen water om een tomaatje te wassen of aardappels. Nou ga ik echt stoppen anders ga ik het niet redden. Fijne week allemaal en tot volgend week. (Dan is de Kerstmarkt alweer voorbij) groetjes
Agnes van Heteren:15 december 2024Jij aan het knutselen, ik ook maar dan met eten. Heb heerlijke echte slagroomtruffels gemaakt. Njam!!! Dat is smullen. Zal proberen om 1 p.d te nemen, maar of dat lukt???? Doeidoeiii
Lucia amende:15 december 2024O heerlijk ben ik dol op
Yvonne:16 december 2024Mooi verhaal weer
Gwen:22 december 2024Druk druk druk, …maar het resultaat is leuk Lucia.