Kalo^mina
3 november 2024 - Paleochora, Griekenland
Hallo Allemaal, Kalo^ mina is eigenlijk wat te laat, dat zeggen ze hier ter begroeting op de eerste van de maand. En het is een wens voor de ander om een goede maand te hebben. En dat wens ik jullie ook allemaal toe, Chris en Tineke zijn terwijl ik dit schrijf, alweer aan de teugreis begonnen. Een rustige vakantie, zonde e'e'n spat regen en alleenmaar blauwe luchten en een heerlijke temperatuur van gemiddelde 24 graden. Van de week zijn we naar Sougia geweest met de auto. Een rit van 2 uur. Naar het eerstvolgende plaatsje hier langs de kust. Zo gauw ik een boot kan vinden ga ik er met de boot heen en dan terug lopen. De E4 lang afstandspad loopt hiet langs de kust van heel kreta en wordt druk bewandeld, en dat wilik ook graag doen. Want zeker Tineke is het met mij eens dat het rijden met de bus op "normale" wegen hier heel erg eng is. ij Chris sloeg de moter een paar keer af in een haarspeldbocht. Ik heb dat ook eerder meegemaakt en het was alles behalve grappig. Dus ik blijf gewoon zitten waar ik zit en doe het lekker lopend. Naar Elafonisi is het ook niet zo ver lopen en kun je ook met de boot komen dus plannen genoeg. Maar we zijn helaas nog niet uitgedokterd. Betty haar oren zijn nog steeds niet goed schoon. Ze moeten nu dagelijks inwendig gewassen en uitgeveegd worden met een grote dot watten rond je vinger erin. Vreselijk, Tineke heeft het gisteren voor me gedaan , maar vandaag zal ik het echt zelf moeten doen. Ik ga al bijna van mijn graad als ik er naar moet kijken. Ik heb niets verpleegkundig in me, helaas. Ik griezel van alles. Verder ga ik donderdag voor de vierde en laatste keer naar de tandarts. Ik heb deze week ter ere van halloween een klein puntig tandje. Omdat er te weinig tand over is moet er een kroon geplaatst worden, Deze tandarts (Manolo) isvoorzien van de moderste apperatuur. foto's maken gaat met een soorttandenborstel zonder haar maar met een lampje. Alles komtmeteen in beeld op de computeren ook het happen gaat iet meer met playdo maar met het zelfde ding. als het hele gebit op beeldscherm staat , wordt de kroon zelf ingevuld. Ik zal donderdg weten of het ook echt past. Afgelopen week had ik ook weer eens een blaasontstekeing,maar kreeg geen nieuwe kuur meer bij de apotheek. Ik moest eert naar de dokter voor een recept. Nou die was not amused, dat ik op eigen houtje aan een kuur begonnen was. Ik moest eerst een urinetest doen, voordat dat mocht. Daarvoor moest ik helemaal naar Chania. Dat heb ik geweigerd. Ik ga niet alles inpakken 150 km rijden voor een testje van twee tellen. Ik weet 100% zeker dat ik het heb. uiteindelijk kreeg ik toch twee recepten voor hele anndere medicijnen en kon ik naar de apotheek. En de dokter was Gratis. Ik hoop dat het deze maand nu eens klaar is met het lappenmand gedoe, en ik de energieterug krijg om lekker aan de slag te gaan met van alles en nog wat. Gisteren heb ik wel de schilpadden afrasteringen afgebroken. er zijn helaas geen jonge schilpadjes geboren. Het plastik was al behoorlijk stuk aan het waaien dus ik heb alles weggehaald en inde vuilnisbag gedaan. De stranden zijn nu helemaal leeg. En ook de supermarktis nu op zondag gesloten, alleen de zondag voor Kerst is hij nog een keertje open en dan pas weer 1april. Over kerst gesproken, vorig jaar heb ik heel wat Kerstkaarten ontvangen, waar ik heel blij mee was. Dit jaar wil ik iedereen vragen, om een kaart naar die oude mevrouw aan de overkant een kaart te sturen. Het mevrouwtje is erg eenzaam, en was zo blij met de anzichtkaarten die ik haar uit Nederland gestuurd heb. ze staan nog steeds op haar dressoir te pronken. Ze brengt me vaak iets te eten, fruit of bloemetjes. Ze is heel aardig, als de dood voor Betty, maar ik kan maar weinig met haar praten en dat is heel jammer.Maar als ze kaarten uit verschillende landen krijgt zal ze daar zoooo blij mee zijn. Dus wie wil stuur dan zo snel mogelijk een kaart in een envelop naar haar ik zet een foto van haar en haar adres bij de foto's van deze week, En deel dit bericht vooral met vrienden , familie en bekenden. Zodat mevrouw Anastasia een geweldige verrassing krijgt. (en het postkantoor, die al helemaal verbaasd waren dat ze post uit het buitenland kreeg van mij). Er zijn nu 5 campers en vijf tenten. De campers blijven alleen niet heel lang. De tenten wel iets langer maar voorals nog is het alleen Chesmo en ik die hier gaan overwinteren. Maar wie weet wat er nog komt. Het zijn voornamelijk vrij (on) gezellen mannen hier van het zwaar rokende en drinkende soort. Dus niet al te gezellig. Een familie uit Finland in een tent met twee kleine kinderen. campers uit Noorwegen, Frankrijk en Duitsland. Maar het is wel goed zo. Lekker uitrusten en nu allekwalen de deur uit .hoop ik, vooral voor Betty ik maak me daar wel zorgen om. Even nog wat anders, ik heb heel gek gedroomd, mijn mobiel was ontploft omdat ik hem op mijn stoel in de zon had laten zitten. Dus had ik geen enkel telefoon nummer van niets en niemand, bankpas, rijbewijs creditcard. kentekenbewijs, foto's van zorgpas, paspoort enz enz alles zit in het mobiel mapje of in de mobiel. Hoe kan ik dat beter oplossen, want het zou toch wel een nachtmerrie zijn als je alles in rook ziet opgaan. Ik moet daar echt een oplossing voor vinden. Dus idee"en zijn welkom. Dat was het weer voor deze week, niet zoveel,maar dat krijg je als alles even op een laag pitje staat. Allemaal lievegroeten, fijne week, en tot volgende week

Wat een pech heb je met alle klachten. Balen hoor.
Ik wil de mevrouw wel een kaart sturen, maar zie nergens een adres staan. Kun je dat er nog even opzetten?
Groetjes uit hengelo