alweer een maand hier
10 november 2024 - Paleochora, Griekenland
Hallo Allemaal,
Ik heb een etsi ketsi week achter de rug. Al was het merendeel hartstikke leuk. Maandag ben ik begonnen met een hele grote plantenbak uit elkaar te slopen. Vorig jaar was hij al half ingestort, en ik had geen zin omer nog een jaar tegenaan te kijken. Ik heb natuurlijk wel eerst gevraagd of het goed was. Ja graag was het antwoord. Dus alles uit elkaar in de zon laten drogen het hout dat heel erg verrot was weggedaan, en toen weer in elkaar krijgen maar dan kleiner. De oude aarde bleeg gewoon rechtop staan zoals het erin had gezeten. Een blok wortels ik kreeg het niet uit elkaar, veel hakken en dan was het nog haast nietsverminderd. Dat hebben mijn aardige duitse buurtjes overgenomen. Ik ben een paar keer naar Paleochora geweest met fiets en kaarretje om zakken tuin aarde te kopen. Potgrond uit Holland stond erop. Dus dan moet het goedkomen. En plastic en worteldoek, zodat het een echte plantenbak wordt. Gisteren zijn de eerste planten erin gegaan, die ik weer onderweg vind. want een tuincentrum is er niet. En ik heb piepschuim zaaitrays langs de weg gevonden, zodat ik ook van alles gezaaid heb. Er is een plant die ik heel mooi vind en plantnet heeft verteld na een foto genomen te hebbn dat het de kuisheidsstruik is. Wat een naam, maar die plaant komt er zeker in. Ik heb gestekt en gezaaid, want uitgraven lukt niet zo best. De grond is te hard.
Verder heb ik van sommige van jullie vernomen dat de eerste Kerstkaarten naar het Griekse buurvrouwtje al onderweg zijn. Echt super. Ik hoop dat ze er veel krijgt uit allerlei landen. Nina gaat ook mensen vragen vanuit Slovenie. Het lijkt een beetje vroeg, maar het duurt echt wel 6 weken voordat het hier is.
Woensdag moest ik weer metBetty naar de dierenarts, en ze was niet happy. Het was nog lang niet goed. Ze gaat er met een schaar van 20 cm in met daar een dot watten omheen , ik kon het haast niet aanzien, vresellijk, en de troep dat eruit komt, afschuwelijk. Maar Betty zelf maakt wel eentevreden indruk, al blijft het water trekken, zo jammer voor haar en voor mij ook natuurlijk, want ik ga niet zwemmen, als zij op het droge moet blijven. Ik had een afspraak om 12 uur, we zijn er lopend heen gegaan, want er stond teveel wind. Helaas was ze er niet, er was ergens een noodgeval met een schaap. Dus maar terug met een taxi, omdat ik het plastic, worteldoek, zaaigrond, en wat gereedschap gekocht had. Te zwaar om ruim een uur mee terug te lopen. 's avonds om zeven uur moesten we terugkomen, dus weer met de taxi heenen weer. We waren pas na negenen terug, het was erg druk bij de dierenarts. Katara was erg blij met de oranje kater die ik voor haar nieuwe kattenopvang had gebreid. Ze vroeg of ik mee wilde helpen met de kerstmarkt, en ik heb me aangemeld.
Helaas heeft mijn mobiel het begeven. Morgenmaar eens kijken of er een mobiel repairshop ergens is. Ik ben dus alleen per email te bereiken. [email protected] Dat is heel lastig zo zonder mobiel ik kan bij dit verhaal dus geen foto's plaatsen want dat gaat via de mobiel.
Donderdag was het voor het laatst naar de tandarts, een mooie kroon en een lekkere rekening, maar ik ben er blij mee. Hij vertelde nog dat 16 van zijn jaargenoten van de tandartsopleiding in Nederland aan het werk gingen. Hij wilde naar Amerika, maar dat betekende net als voor Monique dat de hele studie overnieuw moest, a' 50.000 euro per jaar, dus dat heeft hij niet gedaan. Maar ik denk dat het hem hier ook goed gaat. De praktijk is een klein kamertje, maar voorzien van hele moderen apperatuur.. Voordat ik in de tandartsstoel ging zitten heb ik eerst nog even 50 liter tuinaarde gehaald en in het karretje gedaan. Helas viel de fiets toen om en was de ketting eraf. Lichtelijk in paniek, hoe kom ik thuis , en ben ik op tijd bij de tandarts. Maar het is allemaal gelukt. Na de behandeling heb ik zelf de ketting err weer opgekregen, wel hele zwarte handen natuurlijk, maar ik kon weer verder .
Het hotelletje dat ik voor Chris en Tineke geboekt had vlakbij het vliegveld. Vroeg of ik een review wilde schrijven, dat wilde ik wel, er kwamen allerlei vragen waar antwoord op gegeven moest worden. Omdat ze niemand van het hotel gezien hadden. (sleutel zat ik de deur) Geen ontbijt, en geen vervoer naar het vliegveld, en een emmer met vies wc papier in de badkamr(wc papier mag niet in het toilet) en of de bedden verschoond waren wist ze niet zeker te zeggen. Heb ik dat in mijn review genoemd. Nou toen ging het los, de hele middag bleven zemaar appen, dat ik was een leugenaar ze waren er wel, er was wel ontbijt enz enz, ik ben er zo overstuur van geworden. Niet normaal die lui. Wel steeds mailtjes sturen dat ze op ze stonden te wachten, en dat ze zo blij waren dat ze kwamen, en dan vervolgens je neus niet laten zien, maar wel volhouden dat ze met Chris en Tineke hadden gesproken. Ik ben getopt met terug te appen maar zij gingen nog een tijd door. De laatste app was, of ik de review wilde verwijderen ik kon dan in hun hotel komen logeren zonder dat ik hoefde te beralen. Het was een mooi hotel, met zwembad en uitxicht over zee, maar ze moeten nog wel wat aan hospetlity doen.
Gisteren was er voor het eerst een wolk in de lucht daarna nog enkele, maar ik heb nog geen druppel regen gehad. De temperatuur is nu 20-22 graden dus lekker en 's nachts slaap ik nu beter omdat het naat 14 afkoelt. Vrijdag avond was er een spontan actie van Chesmo, hij had veel vis gevangen, en ging grillen, iedereen was welkom, en iedreen zou iets meenemen. Nou had ik net die dag besloten dat ik zou gaan koken en mijn leven beteren. Dus hij heeft mijn biefstukje gegrilled. IK hou niet zo van vis met al die graten. Ik heb voor de hele bubs patat gebakken daar in de gril ruimte, en mijn champigons gebakken, die ik ook nog met een paar mensen gegeeld heb. Het Finse meisje Luna 2/5 jaar had nog nooit patat gegeten en ging er op los. Heerlijk vond ze het. Van verse griekse aardappel is het ook lekker . Het was een hele gezellige avond. We waren met 14 man/vrouw/kind. NOu mensen tot volgende week lieve groetjes

Komende week gaat de kaart naar je Griekse buurvrouwtje op de post.