Onverwacht
7 oktober 2025 - Paleochora, Griekenland
Hallo Allemaal, Voor het geval dat jullie denken dat ik dit jaar verstek laat gaan even een update. Ik ben al in Griekenland, maar ben erheen gevlogen, en zonder B&B. Ik ben er alleen maar voor tien dagen. En ben zaterdag alweer thuis. Ik heb nl een nieuwe tandarts en daar ben ik niet happy mee. Twee keer komen om naar een gaatje te kijken en het dan nog heel slecht vullen met onnodig veel verdoving. Daar werd ik niet blij van de rest wat ik door stress kapot had gebeten, zou 1500 euro gaan kosten. Twee kleine stukjes afgebroken. Toen dacht ik ik ga naar Manolis terug. Voor 1500 euro heb ik mijn kiezen gefixed, vlucht onderkomen, een huurautootje en een poosje rust in de zon. En wat was het een heerlijk thuiskomen. Chris, Chesmo, Rene, Zoe, Marissa, en Georgia zaten allemaal in het restaurant te wachten. De reis was op ze minst gezegd nogal turbulent en even gezellig met elkaar wat eten en drinken was heel welkom. Ze hadden me geüpgraded naar een grotere (ik dacht mooiere) houten stacaravan. Laat ik zeggen de buitenkant is oke. Maar binnen…….. ze zouden er eigenlijk geen geld meer voor mogen vragen. Het eerste wat ik zag was een kakkerlak op de bank dus daar heb ik nog niet opgezeten, dat zullen jullie begrijpen. De badkamer deur gaat niet meer dicht, het gasfornuis werkt ook niet en warm water was er pas na een aantal dagen. Maar ik ga hier zeker niet douchen. Ik heb een paar dingen gekocht snijplank, mes, koekepan een glas en een raki glaasje voor mijn zacht gekookte eitje dat ik in de waterkoker kook. De poesjes hadden mij ook al meteen weer in de gaten dus die staan ‘s morgens al te wachten. Chris heeft veel last van zijn ogen en ziet nagenoeg niets meer. Ik heb hem een beetje gepusht im er wat aan te laten doen en zo zijn we afgelopen donderdag naar Chania gereden om een specialist te bezoeken. Morgen wordt hij aan het eerste ook geopereerd en dus moeten we hier al om 7 uur vertrekken. Maar dan is een oog gedaan en hij hoopt zo snel mogelijk het andere oog te laten doen. Ik geniet van mijn rust het is nog lekker warm en nog best druk in dorp en camping. Ik ben druk met Naomi’s verhuizing bezig geweest. Zij en Mauro hebben nu een eigen leven en moest er een ander huis gevonden worden. Zoals iedereen wel weet is dat geen sinecure tegenwoordig. We hebben al veel besteld voor de grote verbouwing en de aannemer die het grove werk gaat doen begint 3 november. Dan wordt het hard aanpoten om ze zo snel mogelijk op hun nieuwe stekkie te krijgen. Daarom ga ik pas in Januari op weg en ga ik nu voor de laatste keer terug naar Grammeno. Omdat ik dan zeker weten aan alleen rust toeben. En ik kan me geen andere plekje voor de geest halen waar B&B zo vrij en veilig kunnen gaan en staan waar ze willen. Ik heb de drukte niet van de Kerstmarkt dus ik ga heerlijk relaxen.
Dus bij deze de update. Hulp in het nieuwe huis van Naomi en de jongens is van harte welkom, Het bouwbudget is beperkt, en er moet veel gedaan worden.
Dus heb je zin, dan kan dit jaar nog de Kerstboom erin. Groetjes allemaal en inJanuari ga ik verder, met de belofte dat er op de volgende reis echt gereisd gaat worden en dingen ondernomen en bekeken gaan worden groetjes van mij
Yvonne:7 oktober 2025Mooi verhaal Lucia, heel doortastend 😁