alweer een week voorbij
2 maart 2025 - Paleochora, Griekenland
Hallo Allemaal.
Geen week van stil en binnenzitten. Maandag begon met het zoeken van Snor, hij was nergens te bekennen. Dus was er eigenlijk geen reden om naar Paleo te fietsen. Maar we zijn toch gegaan en hebben wat boodschappen gedaan. Ik had geen eieren meer. Maar zoals dat wel vaker gaat kom ik terug met van alles en nog wat, maar geen eieren. Dus in de middag met Betty naar Koultoura gelopen om alsnog eieren te halen. Dinsdag ben ik met Petra naar Sougia gereden, mooie rit maar ik zou het zelf nooit durven rijden. Steil, haarspeldbochten, en hele nauwe dorpjes waar je doorheen moet.En toch rijden er ook bussen in de zomer en een lijndienst het hele jaar door. We hebben er een beetje langs het strand gewandeld. Petra heeft laten zien waar zij vrij parkeert. Mooie plek. Er waren nu toch ook nog 4 campers. Toen naar het enigste restaurant dat nog open is. Want daar kon je lekker eten, volgens Petra. Maar dat viel in mijn geval nogal tegen. Pork and patato's. Geserveerd in een ovalen schaaltje. Met 2 cm vet en daarin de aardappelen, en een stuk uitgedroogd varkensvlees. Het leek wel gedroogd vlees voor de hond. Ik heb er een beetje van gegeten en de rest in een zakje meegenomen voor Betty. Petra had Lam en dat was volgens haar heerlijk. Ik vind lam altijd al vies. krijg het niet naar binnen. Woensdag weer alles in orde gemaakt om Snor te vangen, maar hij ruikt het denk ik, want hij was onvindbaar. Chris heeft de camping een paar keer lopend en een paar keer op de fiets afgezocht, maar geen Snor. Ik had al mijn katten knutsels ook al ingepakt, en ben toen toch naar de dierenarts gereden. Alles afgegeven en voer voor B&B gekocht. Ik heb nu een afspraak voor Snor volgende week dinsdag. Chris is op de hoogte, want als hij ze in de ochtend voert, dan is het niet moeilijk hem te pakken. Killer cat moet dan ook mee want die heeft een gebroken pootje. Donderdag heb ik lekker rondom en in mijn bus gerommeld. Vrijdag even langs de tandarts om mijn bitje te laten zien. Misschien past het niet meer met alle veranderingen die hij heeft aangebracht. Ik kon gelijk blijven om te happen, en volgende week is het klaar. Toen alle zaken die ik moest doen waren afgehandeld. (postkantoor voor een pakketje voor Chris) Ben ik lekker met Betty gaan eten. Gegrilde kipfilet deze keer heerlijk. Vertrokken met 21 graden en geen wind. In korte broek en een polootje. Terug met 13 graden, wind en regen. Ik kwam koud terug. Zaterdag was echt een heerlijke zomerdag, en 's avonds had ik om 6 uur een taxi besteld. Dali, Werner, Petra en ik zijn naar het carnaval in Paleo gegaan. Ongelooflijk hoeveel kinderen en tieners er zijn. Het blijkt dat de optocht in paleochora een hele grote belangrijke is.. En er dus ook veel mensen uit de omliggende dorpen meedoen. Het thema was verschillende landen/culturen. Het werd weer geopend met de drumgroep. Ik blijf het geweldig vinden. Het geluid, het voelt alsof of de huizen er van trillen. Ze waren nu in een inca outfit getogen, de preciezie van de drumslag en hun bewegingen in ongelooflijk. Prachtig. Er waren zeker 30 praalwagens en daarom heen grote groepen mensen/kinderen die hetzelde waren uitgedost. De water wereld, De bloemen wereld, Eskimo's en pinguins, Piraten, koks, Egyptenaren, Bolliewood, witte zeevogeld, teveel om alles te noemen. Maar ik heb genoten. Van tevoren zaten we in een restaurant, waar we wel heel lekker hebben gegeten. Toen ik de drums hoorde aankomen, heb ik mijn eten betaald en ben buiten gaan kijken, ik had een goede plek, Na ruim 2 uur waren de wagens voor bij, en waren we aan het verzamelen om naar huis te gaan. Komt de reataurant houder achter ons aan. Mijn drie metgezellen hadden nog iet betaals. Ze waren in de veronderstelling dat ik alles betaald had. Dat was wel even lachen. We zijn achter de optocht aan gelopen, ik heb gedanst. Daar kwam ik Katara tegen met Geraldos, de oudste zoon van De dierenarts. We hebben nog lekker even gefeest. En toen met de taxi terug. Het was nog steeds 17 graden dus een prachtige avond. Vandaag is het weer bewolkt. Ik denk dat ik straks nog even naar Paleo ga, er zal vast nog wel wat te doen zijn. En morgen is het Cleanup Monday, alleen ruimt er niemand op en is er voor mij en de andere gasten veel te clean uppen op dinsdag. Alle achter gelaten vliegers, en borden en bekers, want er is een grote maaltijd. Zonder vlees. Want morgen begint ook de vasten, en wordt er 6 weken geen vlees gegeten, alleen vis. Vrijdag zijn Miki, Hans en Anne aan de terug tocht begonnen. Het wordt hier dus nu snel stiller. Petra gaat de 18 de, en Dali en Werner de 27ste Dat is ook denk ik zo'n beetje de tijd dat ik weer aan de terugreis ga beginnen. Ligt er een beetje aan wanneer de ferry naar Gythio weer vaart. Maar daar maak ik me nu nog niet druk om. Fijne week allemaal en tot de volgende Groetjes van ons