weggevlogen week

25 januari 2026 - Paleochora, Griekenland

Goedenmorgen, Op deze heerlijke zonovergoten zondag. Ik zit lekker in mijn snugglehoodie op het strand dit verhaaltje te schrijven. Maar deze week stond voor het grootste gedeelte in het teken van storm Harry. Maandag begon heerlijk,  heerlijk op het fietsje naar Paleo voor meer machinegaren, er zit maar heel weinig op een klosje. Maar het is dan ook dik en sterk garen. Helaas was de winkel gesloten, terwijl hij volgens het bordje op de winkel wel open zou moeten zijn. Bellen en mailen naar de eigenaaresse leverde niets op. De vlakbij gelegen schoenenwinkel boodt een oplossing. Hij belde even en ze was onderweg, nog @vijf minuutjes@ > ik ben ondertussen met de Hema aan de gang gegaan. Want mijn leuke Siepie mokje had bij het eerste kopje koffie meteen een barst van boven naar beneden. Twee keer een chat sessie leverde dezelfde antwoorden op, en daarna niets meer.  Het is nu in behandeling genomen en wordt vervolgd. Na al mijn ditjes en datjes afgehandeld te hebben , terug naar huis en de naaimachine ging weer op tafel. Het is opzich geen moeilijk werkje zo'n hondenbed maken (met rits), maar het materiaal is zo stug , dat je er wel veel kracht voor moet zetten. In de middag werd het kouder en ik was blij dat het klaar was.  Dinsdag was pannenkoekendag. Met voor ieder die dat wilde pannenkoek. Chris heeft ze ook gegeten!!!!! Er zaten geen doden dingen in alleen wat de dieren met ons 'willen' delen. Ze vielen kennelijk in de smaak want hij heeft het niet bij een pannenkoek gelaten. Al zaten er wel doden vliegen in (lees rozijnen) . Dit denk ik om aan te geven dat hij voor deze keer wel dierenspul at. De Belgishe meneer was ook blij verrast, zo was Dale en Werner. ik heb er 's avonds nog een paar gegeten en de rest ging naar Chesmo .Die hongerig van zijn zware werk kwam, en er een halve  pot appelstroop op smeerde, het is hem gegund. Er werd toen al gewaarschuwt dat er een zware storm op komst was.  Wind van meer dan honderd km p/u. Dus even rondom de bus gelopen en alle losse spulletjes naar binnen gedaan en de stoelen onder het afdak gezet. We hebben weinig geslapen. zo schudde de bus. Schotel ingeklapt dus ook geen tv om Betty af te lijden. Ik zou heel graag willen leren streamen. Dan heb je blijkbaar geen schotel nodig. Je ziet ze ook nog maar weinig. Maar dat zal dan heel erg in slowmotion moeten en op kleuterniveau. Ik heb er gewoon geen hoofd voor. Claus  ging de volgende morgen voor zijn dagelijkse 10 km rennen, maar was al snel weer terug. De zee was zo ruig dat het water over de weg sloeg, en in dat water zitten dan de nodige stenen, wat het gevaarlijk maakt om daar doorheen te rennen. Het kan je ook je voorruit kosten als je zou besluiten er doorheen te rijden.  Het bleef de hele dag stormen, golven van wel 5 meter hoog. De zee kwamtot vlak bij de camping. Ik heb geprobeerd met betty aan de andere kant van het schiereiland te komen. Dat was echt tegen de wind in hangen. Het strand daar was helemaal onder water. zo ook de weg die erachter lag. Beertje was ook mee gelopen/meegewaaid. maar die kleine tijger weet zich toch staande te houden. En beweegt zich van boom tot boom. Alle wild kampeerders hadden zich naast elkaar , hogerop achter een stukje bos verschanst, en een mevrouw was op de camping komen staan. Heel verstandig van ze, want alles wat nog op dat strand en weg bevondt is in de zee verdwenen. Maar goed deze dag ging ook weer voorbij. De zee was de volgende dag nog wel wild maar de zon scheen en de wind was min of mee afgenomen. Dus op de fiets naar Paleo. Omdat ik zoveel groente krijg van een aantal mensen, en ik niet zo'n eter ben  van al het gezonde spul. Had ik geweldige idee om goulash te gaan maken, nog nooit gemaakt maar het leek een goed idee.  Ik heb het 's morgens al tegen Chesmo gezegd dat ik goulash voor hem zou hebben als hij terug kwam. Nu moest ik wel. Stok achter de deur is altijd een goeie voor mij. Het fietspad lag onder de stenen, en de zee sloeg er nog tegen (zie video) , Even naar de slager voor goulash vlees. (gevraagd naar beef stiffado vlees) en naar de dierenwinkel. Betty was jarig, 8 jarig alweer, dus iets lekkers voor haar gekocht. Niet normaal hoe duur dat was. Daarom ook maar een paar kleine soort gebakjes gekocht. voor Dale en Werner die aan het oppassen waren.  Bij de bakker was de straat aggesloten, het water sloeg zo ver over de kade, dat je er niet langs kon. Ik denk dat de vorige dag toen de storm op zijn heftigst was de bakkerij er goed van langs heeft gekregen, want het asfalt was uit de weg geslagen. Ze hadden er twee glascontainers overheen gezet, en de politie was erbij.

De goulash was een heel werk en moest ook nog 2 uur pruttelen , maar was heerlijk, Grote portie voor Chesmo in een bakje  met al het vlees erin gedaan plus de rijst en het doosje met de laatste twee gebakjes.  Ik vond ze niet lekker. De rest is naar de honden van Chris gegaan. Die zijn ook vegatarisch.  Vrijdag moest ik weer naar de tandarts om te laten zien of de anti biotica voor genezing had gezorgd. het had in ieder geval voor een aantal noodruns naar de toiletten in de nacht gezorgd, en ook voor genezing. Alles is weer normaal in de kaak, en geen rekening. Twee consulten , een foto en een recept, voor 0 euro. Dat zal me in Nederland niet overkomen. Bij de bloemenwinkel heb ik twee plantjes gekocht voor mijn laarzen project. Ze reizen nl al vier jaar mee en ik draag ze nooit. Ze zitten helemaal niet lekker. Na dat projectje afgehandeld te hebben, ben ik aan de stoel van jan begonnen. Jan was er doorheen gezakt en kwam vragen of ik hem kon maken. Deze dag zou ik de thaise soep in zak te eten, die in mijn voorraad had.  Het weer was lekker zonnig en ik ging met de stoel aan de gang, en met de soep. Er stond wat kipfillet te trekken want alleen die soep leek mij een beetje weinig. na een proefsessie, bleek de soep veeeel te scherp voor mijn maag.  De tweede zak(je) soep ook maar in de pan. Ondertussen werd  de lucht zwart. naaimachine , hond, kat en stoel, maar naar binnen.  En toen ging het loos. EEn regen, en onweer, Betty was een hoopje bibber.  Haar kop steeds onder mijn arm. De camping veranderde in een rivier. Er viel in korte tijd bijna 20 mm. Wat ongekent is voor hier. En natuurlijk weer geen tv voor afleiding. De streaming cursus lijkt belangrijker te worden. Er waren de hele nacht buien. En dan wordt je wakker op zaterdag ochtend met een strakke zee, mooi blauw, geen wind en een heerlike temperatuur. De eerste dag dat het echt korte broeken weer is. Dat is nauw het leuke hier , je weet nooit wat het weer morgen is. Het schijnt lastig te voorspellen te zijn, zo ver in de zee gelegen gaat de winder aan alle kanten omheen. je kuntop een dag de vier windstreken mee maken.  En vandaag is het ook heerlijk korte broeken weer. Dale Werner Claus en ik gaan lekker lunchen in Paleo. En Jan en Chesmo vonde de Thaise soep met het brood wat ik nog had heerlijk op die vrijdagavond toen het zo regende.  Dat was het dan weer, ik weet meest van de tijd al niet meer wat voor dag het is, en met het vooruitzicht van twee nieuwe heupen en twee nieuwe knie"en gaat het ook de goee kant op. Ik denk dat daar verder geen werk meer van hoef te maken, omdat het nog maar zelden is dat is zo'n pijn heb bij het opstaan.  ik kan het dan ook iedereen met zulke klachten aanraden om hier te vertoefen. Ik ga nog even kijken of ik foto's en video's erop krijg want dat is vorige week ook maar bij 1 foto gelukt. En dan is het tijd voor een hond die met haar bal zit te wachten tot ze mag gaan zwemmen. groetjes

1. Agnes van Heteren:
    25 januari 2026
    Nou nou Harry heeft flink huis gehouden. Gelukkig ben je er zonder schade vanaf gekomen. Goed dat je daar minder last hebt van heupen en knieën. Misschien toch iets rustiger doen in Nederland.🤭😃👋👋
  2. Yvonne:
    Ik snap nu wat je laarzenprojectje is…. Leuk bedacht 😁😎
  3. Nel Molenaar:
    25 januari 2026
    Leuk om je weer te volgen op je avonturen - zo te zien verveel je je niet :-)
    Koude brrrrrr groetjes vanuit Moerkapelle
  4. Sonja:
    28 januari 2026
    Never a dull moment hè Lucia.
    Leuk om je zo een beetje te volgen.
    Hier op het Bospark alles ok.
    Veel plezier verder en grtzzz