KALI MERA
20 januari 2026 - Paleochora, Griekenland
Hallo allemaal,
heerlijk weer eens vanaf de laptop. Ik heb hem 8 maanden niet gebruikt, nou ja een of twee keer bij mc Donalds. Omdat er bij mij op het park geen internet is dat het op mijn laptop doet. Maar dit is veel beter dan met mijn ene vinger op mijn mobieltje het hele verhaal moet schrijven.
Nou de eerste week zit erop, en het is hier ook echt winter. Ik heb het voor hier nog niet zo koud gehad, maar er waren ook hele lekkere dagen. Ik zit nu ook lekker buiten in het zonnetje wel met lange broek en trui, want het waait (lees stormt ) nogal. Ik probeer lekker rust te nemen maar dat is niet een van mijn beste eigenschappen. Ben met Betty lekker met de fiets naar Paleo geweest, en hebben samen een heerlijke kipsouflaki gegeten. Katara en de jongens van Georgia de Vet waren er ook Dus dat was een gezellig en luidruchtig weerzin , er zijn nu niet veel restaurants open. de meeste gaan nu eerst zelf eens op vakantie, na een hele zomer en de Kerstperiode doorgewerkt te hebben.. Verder heb ik wat lichte herstel en opruim dingen geregeld. Mijn nieuwe vest( dat ik dus weer niet gepast had in de winkel) verbouwd omdat de mouwen zo wijd waren dat ze overal inhingen. Ik moet toch eens vaker dingen passen , als in in de winkel ben. Dan zou ik toch echt minder kopen.. En bij de eerste echte rustdag ben ik toch maar begonnen aan de hondenbedden die Chris gevraagd had te maken. Ik had de waterafstottende stof thuis al geknipt (gelukkig) Wat een aardig lastige klus blijkt te zijn, omdat het materiaal zo stug is.. En bij het eerste bed breekt mijn naald. Paniek want het blijkt dat ik alles voor werken met de naaimachine bij met heb, ben ik dus de bak met naalden en andere voetjes ed vergeten. Dat krijg je als je alles voor een half jaar in een dag wil inpakken. Zouden ze machine naalden hebben in Paleo!!! De volgende dag moest ik toch met beer naar de dierenarts voor zijn prikjes, en ik zelf ja je geloofd het misschien niet, maar ik moest naar de tandarts. maar eerst op zoek naar Naalden. De mevrouw van de wolwinkel had nog een open pakje, met drie naalden en die heb ik van haar gekocht. toen naar de tandarts, die nam een foto,en ik zit weer aan een anti biotica kuur vast. Volgende week terug en dan is de ontsteking hopenlijk weg. En kan de kroon nog vastgezet worden. Bij de dierenarts was het ook weer een warm weerzien.. Alleen Beer vond het weer helemaal niets. Blazen en met zijn klauwen slaan. Terwijl hij in Rijssen zo lief was vorige week bij de dierenarts. Ze had maar een vaccin en de andere was nog in Athene. Ik heb voorgesteld om ze beide tegelijk te geven volgende week, dan hebben we het drama in een keer te pakken.. Daarna naar de apotheek met mijn recept waar Anastasia wonderwel heel erg aardig was. Ze helpt me zelfs uit te leggen dat ik een kussen voor mijn bed in de Zinka een supermarkt kon kopen. Nou zijn dat niet al te grote supermarkten hier dus ik vroeg het me af. Maar jawel er was zelfs nog keus in hoofdkussens. Dus met kussens en naainaalden weer terug naar huis. Ik kon weer verder met de hondenbedden. Ik heb er nu twee af, en de blauwe die door mijn beestjes niet gebruikt wordt, is omgetoverd tot een Luis bed. De foto's volgen later want ik krijg foto's die ik niet zelf maak niet in de fotomap om ze op het blog te zetten. Heb even een lesje nodig. 's Avonds ben ik nog even naar Koultoura gefietsts, voor een boodschapje, en ik bedacht me, ik ga toch eens kijken of ze machinenaalden hebben. Ik had nl met Antje het eerste jaar steeds zoveel lol, als we weer iets nodig hadden, je grijpt nooit mis in die winkel. Ze hebben alleen geen lucifers. Maar dat is in Nederland ook lastig te vinden tegenwoordig. Maar goed de naalden. Ik heb op mijn gemakje alles bekeken, en ja hoor er was ook een naaiafdelinkje, met machinenaalden. het is niet te geloven maar ze hebben er echt alles, van douchekoppen tot roomboter en alles wat ertussen zit..
Betty en beer vinden nog steeds dat ons vorige plekje ons plekje is. En gaan steevast daar liggen. Ik hoop eerlijk gezegd dat Claus gauw verder gaat en wij op ons oude stekkie kunnen. Ik zit nu zo in de loop. Iedereen die langs loopt wil een praatje en daar heb ik niet altijd zin in. Je zit zo in de picture. En veel mensen vinden het maar raar dat ik bijv, mijn naaimachine bij met heb.
Er is een Belg die steeds met zijn dove en blinden hondje langs komt, aardige man, en niet vies van een (lang) praatje. Verder als mijn plekje loopt hij niet om dat dat hondje dat stukje van de camping nu kent.. het hondje is al 18, maar is nog steeds blij en het liefste in de bus, die hij goed kent. Helen van de SOHO club (SOlo's met HOnd) kwam ook nog een paar dagen hier staan. Ik had haar voor het laatst in Portugal gezien. Dat was gezellig, Maar ze is nu verder het eiland over. Ik zou dat toch ook wel graag willen, maar het rijden he'. Het geeft mij geen plezier, alleen maar stress. Maart wie weet komt het nog een keer.
het is life as we know it. Heel vertrouwd en eigen. Ik vind het echt heerlijk. Chris heeft me verzekerd dat ik me niet druk hoef te maken als georgia komt, dus dat wacht ik maar rustig af. maar ze heeft wel renovatie aangekondigt van die huisjes die ze verhuurd. dat is dan toch een voordeeltje voor volgende huurders.. Niet veel spectaculairs te melden ben ik bang. . maar ik vind het wel even goed zo. De tv is gemaakt en dat is ook fijn, ik krijg van alle kanten groente en fruit van Anastasia, Chesmo en nog een ander mevrouwtje, ik kan het niet op, ben wel begonnen met weer eens wat te koken, Maar nog niet echt van harte. Dat was hem voor deze week.. Groetjes allemaal en de foto's komen later in de week. doei doei
Ik krijg net het bericht dat er zondag geen verhaaltje is geweest. terwijl ik het wel geschreven heb. En kijk het staat nog op mijn laptop. Dus hierbij het verhaaltje van afgelopen zondag en ik ga nu ook met de foto's aan de gang al blijft dat erg lastig. groetjes

Veel plezier maar vooral UITRUSTEN.🤣🤣🤣🤣🤣🥰
Je hebt het dubbel en dwars verdiend!
Groetjes vanuit 🐸 land