Het zit er bijna op

23 maart 2025 - Paleochora, Griekenland

Hallo Allemaal,

Alweer een week voorbij, ze lijken steeds sneller voorbij te schieten. Het heerlijke weer bleef in het begin van de week aanhouden.  Maar het werd ongelooflijk koud op woensdag. Jullie hadden een dip omhoog ik een dip naar beneden. Dinsdag nog in korte broek en hempje woensdag lange broek trui, jas en 's avonds de kachel aan.  Donderdag was al een stukje beter en het werd iedere dag weer wat warmer. Gisteren was weer als vanouds.

Ik had Andreas een tijd terug met de wandelstok zien lopen die ik al zo lang zocht. Zelfs op mijn Camino heb ik er in Spanje naar gezocht,er was een man die ze maakte in een of ander dorpje had ik gelezen, maar ik heb hem nooit gevonden.  Navraag bleek dat Andreas hem in Kandanos gekocht had.  Ik dacht om er op mijn terugweg naar huis er te stoppen en er ook een te kopen. Maar heb het toch anders gedaan. Omdat ik dat stoppen niet zo zag zitten mer B&B in de bus met deze warmte. Ik heb Dali gevraagd om op Betty te passen en ben met de bus gegaan. Eerst met de fiets naar Paleo bij het busstation geparkeerd. De bus zou om kwart voor elf vertrekken en dat deed hij ook. Voor 5 euro heen en terug, een koopje Kandanos ligt toch zo'n 16 km van Paleo vandaan.  Ik had de lokatie op mijn mobiel staan, dus geen probleem om de stokkenman te vinden. De bus stopte vlak voor de winkel met de stokken. Er was mij gezegd dat de man de juiste stok voor je zou vinden, of de stok jou. Zoiets als Harry Potter met zijn toverstaf. Helaas was de man niet alleen een meisje dat het koffietentje runde. Ik heb zelf maar de stok uitgezocht, hij voelde goed en de prijs was ook de beste van alle stokken. Want daar schrok ik wel van, heel prijzig. Later kwam ik de stokkenman toch tegen. Hij moest de stok even vasthouden en ermee op de grond stampen, en hij werd voor mij goedgekeurd. Had ik toch de juiste keuze gemaakt. Hij hangt nu aan mijn douchedeur, ik vind hem prachtig en ben blij dat ik na bijna twintig jaar dan toch eindelijk mijn stok heb. Ik hoop later dit jaar weer een stuk van mijn Camino naar Rome te doen en dan gaat hij zeker mee. Kandanos zelf was niet veel aan, veel kerken,en lege terrasjes. De bus zou pas om 4 uur terugkomen, volgens mijn timetable. Maar bij nadere studie bleek er ook een om kwart voor 1 te gaan dat kwam beter uit, want om hier nou zo lang te blijven zag ik ook niet zitten. Ik heb nog gauw wat gegeten.  Niet echt lekker en ook nog eens duur. Het moet hier heel toeristisch zijn in de zomer. Toen maar wachten op de bus. Toen die maar niet kwam en ik nog eens op mijn busblaadje keek, viel het kwartje. Kwart voor1 vertrok de bus uit Chania, hij zou nog lang niet hier zijn. Hoe laat wel, wist ik ook niet, dus weglopen was ook geen optie. Na anderhalf uur kwam toch de bus , en was ik toch nog veel vroeger thuis dan gdacht.

Petra is dinsdag ook vertrokken en zal al wel thuis zijn. Ze dacht zaterdag thuis te komen, die rijdt wel veel langere stukken als dat ik ga doen. Maar haar honden vinden het lekker om te rijden. En zij zet luisterboeken op dan kan ze het langer volhouden, moet ik me ook eens in verdiepen. Luisterboeken. Ik heb verschillende echte boeken bij me, maar er nog geeneen gelezen. Jammer genoeg want ik lees graag, maar ben met andere dingen bezig en de dagen zijn hier de helft korter. Donderdag gaan Werner en Dali terugrijden naar Litouwen om dan de zomer in hun caravan aan een mooi meer door te brengen, en dan in de herfst weer hier heen te gaan. Ik ga volgende zondag mijn laatste verhaaltje vanaf Grammeno schrijven, want ik wil in die week ook gaan rijden. Ligt er nog even aan wanneer ik met de Ferry mee kan.

Woensdag was het dus heel koud en een hele harde storm, en heb ik binnen gezeten. een beetje zitten haken, alle restjes wol in een dekentje voor Beertje verwerkt . Donderdag begonnen met de voorbereiding om de katten te vangen. Sardientjes en tonijn kopen kopen, boxen en vallen regelen. Vrijdag ochtend ging het beginnen. Val voorzien van Tonijn, en de rest in het bovenste keukenkastje gezet. Beertje heeft dat echter met z'n vrienden gevonden en het op de aanrecht gekregen. Vervolgens over de hele keuken en vloer gesmeerd. Ben ik even weg de vallen zetten.   Het was een drukte van belang in de appgroep. Iedereen die weer een kat te pakken had moest dat melden zodat de chauffeurs ze op konden halen. Alleen ik niet, het geval wilde dat vrijdag en zaterdag de bomen zagers terug kwamen, met een arsenaal aan brullende machines om bomen te snoeien (lees voor de helft omzagen) een vreselijke herrie en dus geen kat te bekennen. Ik dacht dat ik  vandaag een goede slag zou slaan, en had al vroeg de vallen geplaatst en voorzien van Sardientjes. Maar helaas Tonnie en Chesmo zijn met kettingzagen bezig alle afgezaagde boomstammen kort en klein te zagen. Ik heb dus geen enkele bijdrage geleverd aan het cat catching team. Nou ja als ik er van de week nog een of twee te pakken krijg breng ik ze naar Georgia en anders is het helaas pindakaas. De eerste dag zijn er 48 katten gevangen en de dierenartsen hebben tot 11 uur's avonds gewerkt. Zaterdag mochten er maar 12 katers komen, want er kwamen 25 katten uit Sougia. De artsen wilde niet weer tot zo laat door gaan. Lijkt me ook wel heel vermoeiend, je moet toch heel geconsentreerd bezig blijven

Omdat er gisteren geen enkele kans was om katten te vangen, ben ik lekker met Betty naar Paleo gegaan, er moesten verschillende boodschappen worden gedaan. Het is er een drukke bedoeling. Alles en iedereen is bezig om dingen weer op te staren, en ook hier wordt er volop aan de bomen gezaagd. De straten zijn volop versiert met griekse vlaggetjes, dinsdag is het onafhankelijksdag en dat betekend een vrije dag waarbij alles gesloten is. behalve de bakker want die gaat nooit dicht. Er werd gisteren ook iets gevierd alle kinderen kwamen met een plastic tas, met een kadootje en een ballon ergens vandaan, ik kon niet ontdekken wat er gevierd werd. Pasen valt vroeg dit jaar, en dan moet alles klaar zijn. Dan begint het toeristen seisoen. Er wordt dus veel getimmerd en geschilderd.  al winkelend kwamen we langs de kerk die ik maar eens even binnen ben gegaan. Ziet er erg rijk uit vanbinnen, naast de kerk begonnen de trappen naar de ruine van het kasteel. Die hebben we ook meteen maar even bekeken. Al met al een lekker middagje. En dat was dan de week weer in een notendop. Jullie ook allemaal een lekkere week. Tot de volgende, groetjes van ons

1. Nel Molenaar:
    23 maart 2025
    Hoi Lucia, je verveelt je geen moment lees ik wel. Slotje op je kastje voor slimme Beer :-)
    Ik mis een foto van je wandelstok !! Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
    Doei
  2. Gwen:
    23 maart 2025
    Hoi Lucia…genoeg te doen als jij geen tijd hebt je leesboeken te lezen! Daar veel gedaan voor mens en dier….alweer bijna tijd richting Nederland af te reizen waar jou een andere dag indeling staat te wachten. Neem de terug weg voldoende de tijd, zodat jij lekker aan jezelf kunt denken. Nu eerst nog even lekker genieten van het daar zijn!
    Foto tover/wandelstok?
  3. Ingrid:
    24 maart 2025
    Hee bezige bij!
    Wat heb je weer een leuk verhaal geschreven, leuk hoor om steeds mee te lezen met je avonturen. Lekker genieten van het laatste weekje en voorzichtig naar huis rijden.
    Tot snel