De laatste vanuit Kreta
30 maart 2025 - Paleochora, Griekenland
Hoi Allemaal,
Bedankt voor de leuke reacties, ik blijf me verbazen dat er zo vele met me mee lezen. Ik vind het heel erg leuk. Voor Nel heb ik nog een foto van "De wandelstok toegevoegd, en voor Gwen komt er vandaag een foto van de temperatuur borduur lap.
Zondag waren de boomchirurgen weg en dacht ik nog wat katten te vangen. Maar Chesmo en Tonni begonnen met opruimen en dat hield ook weer kettingzagen in, en bladblazers. Maar toch zijn er nog twee katten gevangen. Helaas konden ze er meteen weer uit want het waren niet de katten die op de lijst stonden. Maar reeds geholpen katten. Dus mijn bijdrage is op nul blijven staan. Het is ook niet te doen eigenlijk als er 20 katten lopen en je moet dan precies die 3 hebben van het lijstje. Tenslotte zijn alle katten gek op sardientjes. Maar goed het was heerlijk weer en ik heb me niet verveelt.
Maandag viel er veel op te ruimen aan takken en boomstammen, wat wel een goed deel van de week in beslag nam. Maar alles ziet er nu weer mooi uit. De baas Georgia en haar vriendin Zoe' zijn hier nu al bijna 14 dagen en vooral Zoe pakt van alles aan. Er wordt veel opgeknapt en opgeruimd. Mag ook wel want soms denk ik dat het hier een vuilnisbelt aan het worden is. Maar je kunt ook nergens je rotzooi kwijt. Petra had een fotoreportage gemaakt van alle kapotte wegroestende auto's die ze onderweg van Paleochera naar Sougia tegenkwam. Dan zie je pas hoeveel het er zijn. Bijna iedereen heeft ook wel een of meerdere oude auto's in z'n tuin staan. Hier op de camping staat een hele oude mercedes. Ik denk dat de onderdelen best wel wat waard zullen zijn. En een oude koelwagen. Vele koel en vrieskasten, een olijfolie molen en squadbike, fietsen, kranen enz enz. Het is al een wonder dat er nu flessenbakken komen voor het glas. En er zijn blauwe containers voor recycle spul, maar daar gaat dan ook alles door elkaar in, dus plastic, karton, blikjes en glas. Ik vraag me af wat ze er mee doen, of dat allemaal gesorteerd wordt. Want de tassen met het gewone afval liggen er ook in.
Dinsdag was het independes dag. Maandag was ik met betty op zoek gegaan naar een Griekse vlag. En de boekwinkel had ze gelukkig. Dus Betty kreeg meteen een vlaggetje op haar karretje. De Grieken wisten het te waarderen. De duimen gingen omhoog. De andere vlaggetjes heb ik op mijn bus gemaakt. Dinsdag gingen we met Dali en Werner naar Paleo om te lunchen. Het was een drukte van belang. Alle kinderen waren in het blauw wit gekleed, en veel volwassenen ook. Helaas hebben we de parade gemist. Die was al voorbij. Zo raar dat dat niet ergens bekend gemaakt wordt. Had het graag gezien. Er was nog wel volksdansen, wat ook leuk was om te zien. Mensen die je kent uit de verschillende winkels, zie je opeens in kostuum ik vond het grappig. De muziek en de kostuums deden mij erg aan Turkije denken. Terwijl ze dus vieren dat ze onder de onderdrukking van de Turken bevrijdt zijn. Maar goed we hebben een heerlijke middag gehad. Na een lekkere lunch (souvlaki voor mij, werner en dali hadden mixed grill). Hebben we bij de bakker aan de haven nog koffie met een ijsje genuttigd. Heerlijk maar ik werd er weer beroerd van. Dus gauw naar huis en een half uurtje in bed liggen. Woensdag ben ik met de atlas in de weer geweest om te kijken hoe ik terug zou moeten rijden. Maar dat vond ik erg lastig. Ook het boeken van de Ferry was lastig, De 15" april was de eerste mogelijkheid om via kissamos-gythio te gaan maar dat is te laat. Donderdag dus maar naar het reisbureau. Twee klanten voor me dus we hebben er wel een uurtje gezeten. Er stonden hele interessante geurkaarsen op het tafeltje, te weten DOG'S FART Ik wilde er wel een hebben maar ze waren niet te koop jammer genoeg. Moet een hele interessante ondernemer zijn die zoiets maakt/verkoopt. Wat ook niet verkocht werd waren tickets voor een camper naar Gythio. Daarvoor moest ik naar het hoofdkantoor????? Zij mocht het niet verkopen. Ze kon wel zien of er nog plek was. 11 april was er nog plek. ook rijkelijk laat want ik wil echt volgende week weg. Dus dan toch maar de route over Athene. Het is niet anders. Ik zou dolgraag Athene eens bekijken. Maar ik zie dat niet zitten met B&B. Ik zou ze alletwee in de bus moeten opsluiten, en dat is met de warmte niet aan te raden. Aangezien ik toch niets mag bezoeken met Betty moet ook zij in de bus blijven. Dat zijn wel de momenten dat ik het heel vervelend vind dat ik alleen ben. Met z'n twee"en kun je elkaar afwisselen. Dus ik rij maar snel Athene uit. Ik heb een petcabine geboekt. Duur maar ook wel comfortabel. Het is een nachtboot, en de hele nacht buiten te zitten met B&B is niet erg aanlokkelijk. Camping on board is niet meer mogelijk. De boot gaat om 9 uur 's avonds varen en legt om 6.15 weer aan. Dus Betty hoeft niet uit tijdens die uren, en zal dus een aangenamere reis hebben als de oversteek van Itali"e naar Griekenland. We vertrekken nu as zaterdag de vijfde april. Mijn volgende verhaaltje de 6" zal dus van het vasteland van griekenland zijn. Die donderdag was een productieve dag. Eerst een was naar de wasmachine gebracht. Dali en Werner uitgezwaaid. De vervelende duitsers vertrokken ook die dag, maar heb ik niet uitgezwaaid. Toen naar het reisbureau, wat heel lang duurde, maar ik heb de tickets, maar er staat weer geen adres bij waar ik moet zijn. Ik denk Souda maar dat ga ik van de week nog wel even vragen. Daarna naar de tandarts. Ja alweer, ik denk bezoek nummer 13. Mijn tandarts in Nijverdal heeft een paar jaar geleden mijn ondertanden recht afgezaagd, zodat ik niet zo op mijn boventanden kon knarsen. Maar nu breken er steeds hoekjes af, wat heel scherp is en ik steeds een blaar op mijn tong krijg. Hij heeft het gladgeslepen en dinsdag 1 april komt er een vulling in. (geen grap). Daarna naar de kapper, en een stukje van mijn haar afgeknipt. Kost hier maar een tientje dus ik dacht dat pik ik nog even mee. Bij de bakker een lekkere bak koffie met een tosti gegeten en toen terugnaar huis. Vrijdag heb ik een begin gemaakt met het opruimen van diverse zaken. 's middages even bij Anastasia op de koffie. Ik had een chocoladecake bij de bakker meegenomen. en gewapend met een mes, want ik wilde nu wel eens proeven wat ik meebreng. Ze stopt alles altijd meteen in de kast. Het was lekker, maaaaaar jawel ik werd er weer beroerd van, te zoet, te vet. Ze wil maar weten wanneer ik weer kom. Ik heb het hart niet om te zeggen dat ik niet meer kom. Ze moet nu al huilen dat ik de vijfde wegga. Gisteren was een koude natte dag, dus veel binnen gezeten. Flink wat Griekse lessen gedaan en aan de borduurlap gezeten. zometeen begint de maraton hier van Paleochera naar Krios Beach (en terug??) Daar gaan we eens even kijken. Ik heb trouwens Oostenrijkers naast mij staan. Nieuwe buren, ook met een hond, en met hetzelfde karretje achter de fiets. Betty moet ik nu wel vast laten zitten, want gisteren kwam ze met een lekker botje terug die ze gepikt had van haar buurhond. Ook is Jessica donderdag aangekomen, met haar zoon. Jessica ken ik van vorig jaar. Verder is er een nederlandse vrouw gekomen. Els met een tent. Leuk mens. verder is het stilletje op de camping. Andreas gaat ook volgende week vertekken. Dan blijven alleen Chesmo en Jan over van de overwinterraars. Jan gaat naar Thailand zogauw het warm genoeg is om op de motor terug naar Duitsland te rijden, en Chesmo blijft hiet voorgoed. Nou dat was het wel weer zo'n beetje, fijne week allemaal en tot volgende week , dan zit er geen water meer tussen ons. Groetjes van ons

Doei doei